کمپرسور باد

کمپرسور باد

کمپرسور باد یکی از آن دستگاه‌های ابزار بادی مفید و بسیار پرکاربرد است که نقش مهمی در صنعت دارد. برای متراکم کردن هوا  که یک گاز تراکم پذیر است از کمپرسورها استفاده می کنند اما از کمپرسورها در متراکم سازی گازهای طبیعی، اکسیژن، نیتروژن، و دیگر گازهای صنعتی نیز استفاده می شود. این دستگا‌ه عملکرد ساده و در عین حال پرکاربردی دارد. هوا با فشار مشخصی که در محیط دارد، به درون کمپرسورمکیده می‌شود و پس از متراکم شدن با فشار زیاد به بیرون فرستاده می‌شود.

زمانی که هوا به سرعت آزاد می شود، یک انرژی جنبشی به وجود می آید. این انرژی را می توان برای اهداف متفاوتی مورد استفاده قرار داد. البته معمولا عمل فشرده شدن با افزایش دما همراه است و به همین دلیل، بسیاری از کمپرسورهاخنک‌کننده‌ای دارند تا دمای گاز خارج شده از کمپرسوررا پایین بیاورد.

کمپرسور هوا تامین کننده ی هوای فشرده ی مورد نیاز ابزار بادی است و دارای انواع مختلف و حجم های متفاوت است. نکته حائز اهمیت این دستگاه حجم آن است که برای داشتن حجمی مناسبی ازهوای فشرده، باید گنجایش مخزن متناسب با میزان مصرف انتخاب می شود.

انتخاب کمپرسور هوا برای کارهای مختلف، نیاز به شناخت درست و دقیق از انواع و نحوه‌ی عملکرد این دستگاه‌ها دارد. بنابراین باید توجه داشت که نوع، اندازه، قدرت و سرعت ابزار با ویژگی های مورد نیاز در محل کار مصرف کننده متناسب باشد. کمپرسورهایی که با میزان کار ابزار بادی تطابق ندارند، موجب فشار دائمی به قسمت موتور، استهلاک آن و اتلاف انرژی خواهند شد.

کمپرسور باد

کاربرد کمپرسور باد

ماشین ها و ابزارهای هوای فشرده دارای تنوع کاربردی زیادی هستند. کمپرسورهای کوچک‌تر معمولا برای کارهای سبک مثل راه‌اندازی منگنه‌کوبها، رنگ‌پاش‌ها و ابزارهایی از این دست مناسب هستند. از طرف دیگر کمپرسورهای بزرگ‌تر در کارهای تخصصی‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از کمپرسورها در شاخه‌های مختلف از صنایع بسیار پیشرفته مثل : پتروشیمی، معدن، خودروسازی گرفته تا صنایع حمل و نقل و حتی صنایع دفاعی بسیار رایج است. حتی درون لوازم مختلفی که در محیط خانه با آنها سر و کار داریم از انواع کمپرسور هوا استفاده شده است. لوازم خانگی همچون جاروبرقی، کولرگازی و یخچال در سیستم خود از کمپرسور بهره می‌برند.

کمپرسورهای هوا دارای کاربردهای فراوانی هستند از جمله :

-تهیه هوای با فشار بالا برای پر کردن سیلندر گاز
-تهویه هوا تمیز با فشار متوسط به غواص تهیه شده به سطح زیر آب
-تهیه هوای تمیز با فشار هوا متوسط برای رانندگی برخی از مدارس و سیستم های کنترل پنوماتیک
-تهیه مقدار زیادی از فشار هوا متوسط به قدرت ابزار پنوماتیک، مانند jackhammers
-پر کردن مخزن هوای فشار بالا (HPA)
-برای پر کردن لاستیکها

 

انواع کمپرسور هوا

تقریبا در تمام کارگاه‌ها و مشاغل صنعتی کوچک و بزرگ از کمپرسور هوا استفاده می‌شود، که برای هر یک از آنها کمپرسور خاصی در بازار وجود دارد. از انواع کمپرسورهای موجود در بازار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کمپرسور هوای دو مخزنه

این کمپرسورها نسبت به انواع دیگر حرفه‌ای‌تر هستند. از آن‌جا که این کمپرسورها قابلیت حمل هوای بیشتری دارند، مدت زمان طولانی‌تری کار خواهند کرد. این کمپرسورها می‌توانند ابزارهایی مثل میخ‌کوب‌ها، اسپری‌ها و منگنه‌های بزرگ کارگاهی را راه بیندازند.

کمپرسور هوای استوانه‌ای

یکی از گزینه‌های محبوبی است که معمولا در کارگاه‌ها از آن استفاده می‌کنند. ظرفیت این مدل مشابه کمپرسور پنکیکی است و از آن‌جایی که این مدل هم نیازی به روغن‌کاری ندارد، انتخاب میان کمپرسور استوانه‌ای و پنکیکی با توجه به نیاز و سلیقه انجام می‌شود.

کمپرسور هوای پنکیکی

این مدل از کمپرسورها کوچک و ارزان هستند و معمولا ظرفیتی بین ۱ تا ۶ گالن دارند. اگر چه توان این نوع از کمپرسورها محدود است، اما برای کارهای کوچک و جمع و جور بسیار ایده‌آل هستند. این دستگاه‌ها نیاز به روغن‌کاری ندارند و نگه‌داری از آنها هم کم‌دردسر است.

کمپرسور هوای ثابت

این مدل معمولا برای آن دسته از مشاغل کارگاهی که به کمپرسور در جای ثابتی نیاز دارند، مناسب هستند. کمپرسورهای ثابت در مقایسه با انواع دیگر، قدرت بیشتری دارند و طبیعتا نسبت به آنها سنگین‌تر هستند

کمپرسور هوای قابل حمل

این مدل از کمپرسورها هم میان کاربران حرفه‌ای بسیار محبوب هستند. مثلا برای نجارانی که به کمپرسورهای هوایی با توان زیاد نیاز دارند و دستگاه‌ خود را به مکان‌های مختلف می‌برند، از این مدل کمپرسور هوا بسیار استقبال می‌کنند.

کمپرسور باد پیستونی یا رفت و برگشتی

یکی از رایج‌ترین انواع کمپرسور هوا که در صنایع خدماتی کاربرد فراوانی دارد، کمپرسور باد پیستونی است. این دستگاه از نوع جا‌به‌جایی مثبت است. این دستگاه حجم ثابتی از هوا را فشرده‌سازی کرده و سپس با کاهش حجم هوا باعث افزایش فشار آن می‌شود. برای دست‌یابی به باد بیشتر باید مخزن و قدرت موتور کمپرسور پیستونی را افزایش دهید.

موتور باد

تجهیزات انواع کمپرسور

مبدل حرارتی

رادیاتور کمپرسور

چرخ دنده گیربکس کمپرسور

سنسور فشار کمپرسور

موتور الکتریکی کمپرسور

اینترکولر

افتر کولر

سوپاپ

پیستون

فیلتر کمپرسور

سنسور حرارتی

کوپلینگ

موتور دیزل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *