میخ کش چیست و انواع آن-اسکای بیت

میخ کش چیست و انواع آن-اسکای بیت

میخ کش

میخ کش وسیله‌ای پرکاربرد است که از آن برای کشیدن میخ‌هایی که خم شده یا به هر دلیلی باید از چوب یا دیوار بیرون کشیده شوند استفاده می‌شود. هنگامی که میخ به درون هر ماده‌ای فرو می‌رود، بیرون کشیدن آن بدون ابزار مناسب امکان‌پذیر نیست. در این زمان استفاده از میخ کش این مشکل را حل می‌کند.

این ابزار دارای انواع مختلفی است که شامل سنتی، گاز انبر، بادی و اهرم میخ کش است. هر یک از این ابزارها دارای مزایا و معایب خاصی بوده و استفاده از آنها نیازمند رعایت نکات زیادی است. این ابزار در انواع و مدل‌های مختلفی وجود دارد که ساده‌ترین نوع آن چکشی است. از چکش میخ کش یا چکش نجاری در صنعت نجاری یا کار با قطعات چوبی استفاده های فراوانی می شود. از انواع چکش نجاری معمولا به عنوان اهرم میخ کش و بیرون کشیدن میخ از قطعات چوبی استفاده می کنند.

 

انواع میخ کش

بادی:

میخ کش بادی

مکانیسم عملکرد نوع بادی شبیه به میخکوب بادی است؛ با این تفاوت که برعکس آن عمل می‌کنند. برخلاف میخ کش دستی که در آن از نیروی دستی برای بیرون کشیدن میخ استفاده می‌شود، در این ابزار با استفاده از نیروی هوای فشرده میخ از جسم بیرون کشیده می‌شود. تنها باید دماغه دستگاه را روی میخ بگذارید و ماشه را فشار دهید تا میخ از سمت دیگر به بیرون پرتاب شود. این ابزار وقتی می‌خواهید تعداد زیادی میخ را از تخته‌های چوبی بیرون بکشید، باعث صرفه‌جویی در زمان و انرژی شما می‌شود؛ اما در صورتی که سمت دیگر جسمی که میخ در آن قرار دارد، بسته است و به آن دسترسی ندارید، نمی‌توانیم با استفاده از این ابزار میخ را بیرون بیاوریم.

چکشی:

میخ کش چکشی

شکل چکش به صورتی است که یک قسمت آن به صورت اهرمی و شکاف دار بوده و قسمت دیگر آن پهن می باشد و میتوان از آن برای کوبش و تخریب استفاده کرد. آلیاژ به کار رفته در ساخت سری چکش نجاری نیز معمولا فولاد با مقاومت بالا می باشد دسته این ابزار نیز میتواند فلزی, چوبی و یا با روکش فایبرگلاس باشد.

استفاده از قسمت میخ کش چکش روشی آسان برای بیرون کشیدن است. همچنین، این روش برای کارهایی که به حفظ شکل ظاهری جسم اهمیتی ندارد، مناسب است؛ اما این نوع نمی‌تواند برای تمامی شرایط گزینه‌ای مناسب باشد. در بسیاری از مصارف، به همراه داشتن سایر انواع میخ کش ضروری است.

بدنه‌ي مستحكم در كنار وزن كم از جمله ويژگي‌هاي مثبت يك چكش است. از مهم‌ترين قسمت‌هاي این چكش دسته‌ي مقاوم و خوش دست با روکش نرم آن است.

دو راه برای بیرون کشیدن میخ با استفاده از این ابزار وجود دارد. اولین روش درگیر کردن میخ کش با میخ و اعمال فشار به سمت عقب و بیرون کشیدن میخ است. ممکن است این کار تلاش بیشتری نیاز داشته باشد و قبل از بیرون آمدن میخ، مجبور شوید چکش را چند بار به عقب و جلو بکشید. در روش دیگر، باید با استفاده از قسمت میخ کش چکش، میخ را به سمت چپ و راست بکشید. این روش نسبت به روش قبلی آسان‌تر است، اما باعث می‌شود میخ بیشتر خم شده و غیرقابل استفاده شود. علاوه بر این، امکان تخریب چوب نیز بیشتر است.

قدیمی:

میخ کش قدیمی

این نوع میخ کش ها یکی از قدیمی‌ترین ابزارهای بیرون آوردن میخ محسوب می‌شوند. فک‌های این نوع میخ‌کش سر میخ‌ را گرفته و با اهرم ایجاد شده آن‌ را از سطوح بیرون می‌کشند. دسته کشویی این ابزار، میخ‌های بزرگ و کوچک را با حداقل آسیب به چوب بیرون می‌کشد. یکی از معایب این نوع نسبت به برخی از مدل‌های دیگر، اندازه بزرگتر و سختی حمل کردن آن است.

اهرم میخ کش:

اهرم میخ کش

این اهرم صرفا برای کشیدن میخ طراحی و ساخته شده است. این ابزار دارای دو گیره است: یک گیره از یک طرف با شفت ابزار تراز می‌شود و دیگری با زاویه 90 درجه در انتهای دیگر تنظیم می‌شود. برخلاف گاز انبر، این ابزار معمولاً به چوبی که میخ در آن فرو رفته آسیب می‌رساند. به همین دلیل، این ابزار بهتر است برای بیرون کشیدن میخ از سطوح خشن و سطوحی که از نظر زیبایی اهمیتی ندارند استفاده شود.

گاز انبر:

میخ کش گاز انبر

با استفاده از گاز انبر، میخ‌هایی را می‌توان بیرون کشید که قسمت میخ کش چکش نمی‌تواند آنها بگیرد، مثل سر میخ‌هایی که کاملا در جسم فرو رفته‌اند. در فضاهای بسته‌ای که نمی‌توان به راحتی از میخ کش چکش استفاده کرد، گاز انبر گزینه مناسبی است. همچنین، با استفاده از گاز انبر هنگام بیرون کشیدن میخ آسیب کمی به چوب وارد می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *