آشنایی با متر لیزری و نحوه استفاده از آن

آشنایی با متر لیزری و نحوه استفاده از آن

متر لیزری چیست؟

متر لیزری فاصله‌یابی است که برای اندازه گیری دقیق از پرتو لیزر و عدسی استفاده می‌کند. توانایی لیزر در تعیین موقعیت هدف با دقت و سرعت بالا غیرقابل انکار بوده که باعث محبوبیت ابزارهایی مثل متر و تراز لیزری شده است. به علت واگرایی کم بعد از طی مسافت زیاد می توان از آن به عنوان فاصله یابی با سرعت و دقت بالا استفاده کرد.

در فواصل شیب‌دار و یا فواصلی که نمی‌توان آن را به‌صورت مستقیم اندازه‌گیری کرد می‌توان به راحتی با استفاده از فرمول فیثاغورث یعنی اندازه‌گیری دو ضلع، ضلع سوم را محاسبه کرد.

دقت عمل، نوع منبع تغذیه، داشتن یا نداشتن باتری اضافی، میزان حافظه داخلی که به شما امکان ذخیره سازی اندازه‌گیری را می‌دهد از موارد مهم یک لیزر در هنگام خرید است.

 

نحوه عملکرد متر لیزری

طریقه کارکرد متر لیزری بدین صورت است که یک پالس متمرکز از نور را روی محل مورد نظر انداخته و زمان بازتاب آن را محاسبه می‌کند. در واقع این متر زمان بین تابش و بازتاب نور را اندازه گیری کرده و به فاصله تبدیل می‌کند.

برد متر لیزری

فاصله اندازه گیری در متر لیزری در مدل های مختلف تفاوت فراوانی دارد. برد متر ساده حدوداً ۲۰ متر و برد متر پیشرفته تا فاصله ۲۵۰ متر را اندازه‌گیری می‌کند. اکثر مترهای موجود در بازار حدود ۳۰ تا ۹۰ متر است.

 

کاربرد متر لیزری

به طور کلی می توان گفت مهم ترین کاربرد متر لیزری در اندازه گیری فواصل، ترازیابی و تطابق می باشد. از جمله کاربردهای این وسیله می توان به استفاده از آن در ساخت و ساز، صنایع نظامی، عمق سنجی در اعماق اقیانوس، فرآیند های تولید صنعتی هم چون فولاد و نقشه برداری اشاره کرد.

استفاده از متر لیزری در فعالیت های ساختمانی به منظور نصب و تراز کردن فریم و ستون های ساختمانی، نصب انواع المان های ساختمانی هم چون کابینت و قفسه ها، اجرای فعالیت های مرتبط با دکوراسیون داخلی هم چون نصب کاغذ دیواری، پارتیشن بندی و نصب دیوارهای کاذب، تنظیم و بررسی هم راستا بودن درب و پنجره، نصب سقف کاذب و رابیتس بندی، نصب کلیه اتصالات برقی هم چون کلید و پریز و لوستر صورت می گیرد.

با توجه به کاربردهای فراوان این متر اکثر آن‌ها قابلیت محاسبه فاصله، مساحت، محیط و انواع محاسبات فیثاغورث را دارند. در صورت خرید متر لیزری پیشرفته امکان محاسبات پیچیده‌تری هم‌چون اندازه‌ گیری چند مرحله‌ای، فضاهای چند وجهی، محاسبات غیر مستقیم و اندازه گیری زاویه را نیز خواهید داشت.

به طور کلی هدف استفاده از این متر کاهش خطای انسانی، افزایش سرعت انجام کار و کاهش هزینه های اجرایی دانست.

متر لیزری

مزایا و معایب متر لیزری

  • عملکرد و کیفیت مناسب این دستگاه هنگام استفاده در شرایط نامناسب جوی
  • امکان اندازه گیری و محاسبات بدون نیاز به نفر دوم
  • توانایی محاسبه فواصل بدون جابجایی
  • نشان دادن لحظه ای محاسبات روی صفحه نمایش که باعث افزایش سرعت عمل می شود.
  • سرعت بسیار بالای اندازه برداری نسبت به مترهای سنتی
  • افزایش امنیت هنگام محاسبه فواصلی که سخت، پردردسر و خطرناک هستند. مثل سقف های بلند، لوله هایی که در زیر زمین تعبیه شدند.
  • قابلیت محاسبه میانگین بیشترین و کمترین فاصله میان دو نقطه با اندازه گیری بیشترین و کم‌ترین فاصله اندازه گیری
  • قابلیت نصب اپلیکیشن‌های مخصوص و انتقال داده به گوشی‌های هوشمند از طریق وایرلس و بلوتوث

 

در کنار مزایای زیاد متر لیزری، این دستگاه در صورت استفاده نادرست معایبی نیز دارد.

  • استفاده از آن و نگاه مستقیم و بدون عینک به نور لیزر میتواند به چشم ها آسیب بزند.
  • محدودیت استفاده از این وسیله در نیاز به مکانی بدون مانع و همراه با دید مستقیم می باشد.
  • عدم قابلیت اندازه گیری مکان های قوسی شکل
  • گاها در فواصل طولانی، پرتوهای لیزر دچار واگرایی می شود. علت این امر مجاورت نور لیزر با حباب های موجود در هوا می باشد.
  • شدت انعکاس نور در اجسام مختلف متفاوت می باشد،بنابراین اجسامی که تمایل به جذب یا پراکندگی نور دارند، احتمال برگشت نور به دستگاه فرستنده را کاهش می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *