تفاوت پیکور و هیلتی چیست

تفاوت پیکور و هیلتی چیست

امروزه برای انجام فعالیت های ساختمانی و صنعت به ابزارآلات زیادی نیاز است که در صورت نبود آنها انجام کار یا صورت نمی گیرد یا به سختی انجام می شود. امروزه با بکارگیری تکنولوژی های جدید ابزارهای زیادی وارد بازار کار شدند که عملیات ساختمانی به راحتی انجام پذیرند. یکی از این دستگاه ها، دستگاه پیکور و هیلتی می باشد.

دستگاه پیکور چیست؟

یکی از دستگاههای پرکاربرد که صنعت ساختمان سازی برای تخریب سازه ها استفاده می شود پیکور می باشد. از این ابزار به صورت تخصصی برای انجام عملیات های سنگین تا متوسط تخریب استفاده می شود. برای انجام تخریب ساختمان ها که از دیگر روش ها(مثل انفجار، گوی تخریب و…) نمی توان استفاده کرد از پیکور استفاده می شود.

پیکور ها بر اساس سایز، بدنه و منبع تغذیه دسته بندی می شوند. و از نظر سایز به سه دسته small، medium و big تقسیم می‌شوند.

انواع پیکور از نظر منبع تغذیه

پیکور برقی: پرکاربردترین نوع پیکور، نمونه برقی آن است. از آنجایی که این مدل پیکور با برق کار می‌کند، در نتیجه منبع تغذیه آن، برق شهری می‌باشد. قدرت تخریب پیکور برقی نسبت به هیدرولیکی کمتر است. اما از طرفی هزینه آن به دلیل عدم نیاز به کمپرسور، شیلنگ و سایر اتصالات نسبت به دو مدل قبلی کمتر است.

پیکور هیدرولیکی: پیکور هیدرولیکی با فشار روغن کار می‌کند. این پیکور قدرت بسیار بالایی دارد. در نتیجه برای حفاری، خرد کردن سنگ، صخره و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پیکور نیاز به برق ندارد. بنابراین در محل‌هایی که به برق دسترسی نداریم، استفاده از این پیکور پیشنهاد می‌شود.

پیکور پنوماتیکی: این نوع پیکور به کمک فشار باد، کار می‌کند. به همین دلیل باید کمپرسور هوای متناسب خود را داشته باشد. این نوع پیکور امروزه جای خود را به نمونه برقی داده‌اند.

عموما وزن پیکور ها و هیلتی از ۱۶ کیلو گرم به بالا است و قدرت تخریب بالای پیکور قطعا باعث می شود تا بتوانیم با سرعت بیشتری روند تخریب را انجام دهیم و در زمان صرفه جویی کنیم. هرچه وزن دستگاه افزایش یابد، قدرت دستگاه نیز بیشتر می شود. در اصل وزن و قدرت دستگاه رابطه مستقیم باهم دارند. از این دستگاه نمیتوان برای کارهای ظریف و تخریب های هدفمند استفاده کرد.

 

دستگاه هیلتی چیست؟

در گذشته برای انجام امور تخریب از چکش های بزرگ دستی استفاده می کردند که زمان تخریب طولانی و آسیب به کارگران را به دنبال داشت. در این راستا برای حل این مشکل شرکتی به نام هیلتی در کشور کوچک لیختن اشتاین اقدام به ساخت چکش های تخریب متفاوتی برای از بین بردن سازه ها کرد. این چکش های ساخته شده هیلتی نام گذاری شدند و بعد از آن شرکت های بزرگ دیگری، مدل های گوناگونی چکش و دستگاه های تخریب تولید کردند. اما از آنجایی که اولین تولید برای شرکت هیلتی بوده، نام هیلتی بر سر زبان ها افتاد. پس در واقع هیلتی نام برندی است که مدل های گوناگونی چکش و دستگاه های تخریب تولید می کند.

هیلتی و پیکور به افراد در زمینه خراب کردن دیوارهای بتنی و یا ایجاد حفره در این گونه دیوارها کمک می‌ کند. به این صورت که خصوصیت کوبشی که در آن موجود است این کار را انجام می دهد و سبب تسریع در انجام عملیات می ‌گردد. جالب است بدانید که توانایی این دستگاه با وزن آن، از رابطه مستقیم برخوردار است. چرا که هر قدر وزن دستگاه بیش تر باشد نیرو و توان خراب کردن سازه در هیلتی زیاد می ‌شود. همچنین در صورت عکس این قضیه یعنی در صورت کم بودن وزن دستگاه نیروی خراب کردن سازه در هیلتی کاهش خواهد یافت. یکی از فواید استفاده از این دستگاه، بر خلاف برخی دستگاه‌ های دیگر این است که به تولید آلودگی کمک نخواهد کرد.

 

فرق پیکور و هیلتی کدام بهتر است

از هردوی این ابزار برای تخریب انواع سازه ها استفاده می شود و هیلتی تنها نام یک برند برای تمام دستگاه های تخریب ( شامل پیکور، چکش تخریب و بتن کن) می باشد. به همین منظور فرق پیکور و هیلتی را نمی توان به شکل بارزی بیان کرد. تفاوتی بین پیکور و هیلتی وجود ندارد و نمی توان آن را به عنوان ابزاری برتر معرفی کرد. و تنها نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که اگر قصد انجام تخریب در حجم پایین تر را دارید یا باید روند تخریب ظریف و هدفمند انجام شود؛ بهتر است سراغ ابزار های تخریب با قدرت و وزن کمتری با برند های مختلفی بروید که قابل حمل هستند و فشار کمتری به شما وارد خواهند کرد.

امروزه برای افراد فعال در زمینه دکوراسیون، تاسیسات و سایر خدمات ساختمانی ، داشتن یک ابزار تخریب ضروری است. اما پیکور ابزاری است که به صورت تخصصی برای تخریب های متوسط تا خیلی بزرگ تولید شده است.

 

چه نکاتی در هنگام استفاده از پیکور و هیلتی باید رعایت کنیم؟

بعد از آشنایی با فرق پیکور و هیلتی، قصد داریم تا نکات مهمی که در هنگام استفاده از این دو دستگاه باید رعایت کنید را برای شما توضیح دهیم.

 

  • عدم استفاده از پیکور یا هیلتی زمانی که هوشیار نیستید(مانند مواقعی که خواب‌آلود هستید)
  • استفاده از لباس و تجهیزات ایمنی مانند عینک و کلاه، کفش، دستکش و…
  • قرار ندادن هیلتی و پیکور را در معرض باران و خیسی
  • عدم استفاده از دخانیات در هنگام کار با هیلتی و پیکور
  • اهمیت مواظبت از هیلتی و پیکور میز

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *