چکش تخریب چیست_موارد استفاده از آن

چکش تخریب چیست_موارد استفاده از آن

چکش تخریب را می توان به صورت کلی در دسته بندی چکش ها قرار داد. این وسیله نوعی چکش برقی سنگین و قدرتمند است که در پروژه های عمرانی و ساختمانی برای تخریب انواع دیوار، بتن، سازه و حتی سطوح سختی مانند آسفالت مورد استفاده قرار می گیرد!

این ابزار در واقع از یک بدنه سنگین و دسته فلزی تشکیل شده است که توسط نیروی کاربر می‌تواند در جهت عمود بر روی سطوح سازه قرار بگیرد. و تخریب سازه را با وارد کردن تعداد ضربات بیشتر بر محل انجام دهد. همچنین به واسطه قدرت تخریب بالای خود می تواند عملیات حفاری بدون عیب و نقصی را برای شما انجام دهد.

چکش تخریب

کاربرد چکش تخریب

از این ابزار صرفا برای تخریب به کار برده می شود که انجام فرآیند تخریب توسط ضربات وارده از سوی چکش تخریب صورت می گیرد! این ابزار برای تخریب سطوح سخت مثل بتن، کاشی و ….به کار می رود. از نظر ظاهری وزن سنگین و توان قدرتی بالایی دارد و دسته بندی آن ها بر مبنای وزن انجام می پذیرد! به منظور انجام عملیات تخریب سنگین از چکش تخریب های صنعتی استفاده می شود. سرعت ضربات ایجاد شده توسط چکش تخریب در برخی مدل ها قابل تنظیم بوده و از این طریق می توان متناسب با محل کار قدرت آن را تنظیم نمود.

انواع چکش تخریب

۱-برقی

این نمونه با متصل شدن به برق کار می کند و امروزه طرفداران بسیاری دارد. در مکان هایی که استفاده ازچکش تخریب پنوماتیک وجود ندارد استفاده از چکش برقی بسیار پرکاربرد است. این نمونه توان و قدرت بالایی دارد ولی از معایب آن می‌توان گفت، در مکان های که دسترسی به برق نباشد نمی‌توان از آن استفاده کرد البته در این مواقع موتور برق راه چاره است.

۲-پنوماتیک(بادی)

در مدل پنوماتیک، یک کمپرسور هوا به عنوان منبع انرژی به کار رفته است و با هوای فشرده که به سمت چکش پمپ می‌شود کار تخریب را انجام می شود.

۳-هیدرولیکی

این چکش ها نسبت به مدل های دیگر سایز بزرگ تری دارند و در حفاری ها، تخریب و ساخت و ساز های بزرگ و وسیع استفاده می شود. بر روی بیل های مکانیکی و لودرها سوار می‌شوند و کار تخریب را انجام می‌دهند، این ابزارها توان و قدرت بالایی در تخریب سطوح و سازه سخت دارند.

۴-بنزینی

موتور این چکش ها بنزینی بوده و برای راه اندازی آنها از بنزین استفاده می شود. در بعضی از چکش تخریب های بنزنی پیش از راه اندازی ، بنزین و روغن را با یکدیگر ترکیب می کنند.

خصوصیات چکش تخریب

از مهمترین خصوصیات این ابزار که هنگام خرید باید به آن توجه کرد به شرح زیر است:

وزن

وزن ابزار بسته به نوع کاربری آن تغییر می کند. مسلم است که هر چه کار بزرگتر و سطوح سخت‌تر باشند، باید از چکش تخریب‌های بزرگتر که دارای وزن های زیادتری هستند، استفاده کرد.

سایز

سایز چکش ارتباط مستقیمی با کاربری آن دارد. برای تخریب سازه های سبک‌تر می‌توانید از چکش تخریب کوچکتر استفاده کنید و برای سازه‌های با حجم و سطوح سخت تر می‌توانید از چکش تخریب های بزرگتر که بیشتر در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد، استفاده کنید

نوع قلم

نوع قلم بر اساس نیاز افراد متفاوت است و این قلم ها در سایز مختلف به شرح زیر است:

  • قلم های چهار شیار و نوک تیز، بشقابی و ناخنی در سایز ۶۰،۴۰ و ۲۵ سانتی متری.
  • قلم های پنج شیار و نوک تیز، بشقابی و ناخنی در سایز ۶۰،۴۰ و ۳۰ سانتی متری.
  • قلم های شش گوش و نوک تیز، بشقابی و ناخنی در سایز ۲۵ و ۴۰سانتی متری.
  • قلم های شش گوش FLAT یا HEX برای چکش های ۶ و ۱۶ کیلویی.

قدرت ضربه

به معنای نیروی وارده در هر ضربه است که در سایزهای مختلف نیز تغییر می کند. قدرت ضربه در دستگاه های بزرگ و سنگین‌تر ثابت می باشد و بر حسب ژول محاسبه می شود، در نوع کوچکتر و سبکتر قدرت ضربه بر حسب توان و قدرت نیروی کاربر تعیین می شود.

 

نکته: لازم است در اینجا به تفاوت بتن کن با چکش تخریب نیز اشاره کنیم: دریل‌های بتن کن به منظور سوراخ کردن و کندن بتن و دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرد و بیشترین کاربرد آن در اموری مانند تأسیسات و نصب می‌باشد. اما چکش‌های تخریب فقط به منظور تخریب اجسام بسیار سخت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *