دستگاه جوش اینورتر

دستگاه جوش اینورتر

اینورتر جوشکاری، دستگاهی است که با کمک انرژی برق و حرارت بالایی که ایجاد می‌کند، دو قطعه را ذوب کرده و آنها را به هم می‌چسباند. طی این فرآیند، دستگاه جوش جریان برق را به یک میله به نام الکترود می‌رساند. اکترود که اغلب از جنس آهک، سلولز، اکسید سدیم، خاک رس و… ساخته شده، ذوب می‌شود و با پر کردن فضاهای خالی و در نهایت سرد شدن، اتصالات قوی را می‌سازد.

دستگاه جوش اینورتر از تکنولوژی بسیار بالایی برخوردار میباشد و نسبت  به دستگاه جوش ترانسفورماتور بسیار کم حجم و سبک و همچنین مصرف برق بسیار کمتری دارد.

اینورتر

 

نحوه کار دستگاه جوش اینورتر

اینورتر یک سیستم الکترونیکی برای تنظیم ولتاژ است. جوشکاری اینورتر، منبع تغذیه AC را به ولتاژ خروجی قابل استفاده پایین‌تری تبدیل می‌کند. دستگاه‌های مبتنی بر اینورتر از یک سری اجزای الکترونیکی برای تبدیل قدرت لازم برای جوشکاری استفاده می‌کنند. این مورد، برخلاف دستگاه‌های مبتنی بر ترانسفورماتور است که در درجه اول به تنظیم ولتاژ بزرگ توسط یک ترانسفورماتور بزرگ وابسته هستند.

اینورتر با افزایش فرکانس منبع تغذیه اولیه از ۵۰ تا ۱۰۰۰۰۰ هرتز کار می‌کند. این کار با استفاده از کلیدهای الکترونیکی انجام می‌شود که برق را به سرعت خاموش می‌کند (حداکثر تا یک میلیونیم ثانیه). با کنترل منبع تغذیه از این طریق، قبل از ورود به ترانسفورماتور، می‌توان اندازه ترانسفورماتور را بسیار کاهش داد.

کاربردهای دستگاه جوش اینورتر

جوشکاری اینورتر بازه گسترده‌ای از کاربردها به شرح زیر را شامل می‌شود:

  • صنایع هوا فضا
  • طرح‌های صنعتی، ساخت خطوط و لوله‌های نفتی
  • تولید خودرو و ساخت ماشین آلات صنعتی
  • کارخانه‌های صنایع شیمیایی
  • صنایع کشتی‌سازی
  • خطوط ریلی
  • ساخت تجهیزات ریلی
  • پروژه‌های ساختمانی

 

مزایای دستگاه جوش اینورتر

چرخه عملکرد

به زبان ساده چرخه عملکرد مدت‌ زمانی است که دستگاه می‌تواند بی‌وقفه جوشکاری کند. اگرچه اجزای کوچک‌تر در یک دستگاه اینورتر به‌سرعت گرم می‌شوند، اما خیلی راحت‌تر و سریع‌تر می‌توانند خنک شوند. در دستگاه جوشکاری ترانسفورماتور معمولی، این قطعات بسیار بزرگ‌تر هستند و بنابراین تمایل دارند که گرما را ذخیره کرده و برای خنک شدن بیشتر طول می‌کشد پس به‌طورکلی چرخه‌های عملکرد با ماشین‌های مبتنی بر اینورتر به دلیل تفاوت در اندازه ترانسفورماتور بیشتر خواهد بود.

اندازه کوچک و وزن کم

برای تبدیل جریان برق AC به DC در دستگاه‌های جوش اینورتر، از فناوری جدیدی استفاده شده و این موضوع باعث شده سایز آنها کوچک‌تر شود. کاهش حجم و وزن دستگاه به شما اجازه می‌دهد آنها را در موقعیت‌های مختلف استفاده کنید.

انعطاف پذیری

می‌توان مقدار دقیق جریان خروجی را به کمک ولوم‌های نصب شده بر روی اینورترها تنظیم کرد. این قابلیت کنترل جریان منجر به انعطاف‌پذیری بالای این دستگاه‌ها برای کار با انواعی از الکترودها می‌شود. کنترل برای بهبود دقت در جوشکاری به طور قابل توجهی، نیازهای انواع روش‌های جوشکاری را برآورده می‌کند. اما جریان دستگاه جوشکاری معمولی فقط با ترانسفورماتور تنظیم دستی می‌شود. این امر باعث شده است پایداری قوس ضعیف بوده و قادر به کنترل دقیق فرآیند جوشکاری نباشد. این مورد یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های بین جوش اینورتر و دستگاه جوش معمولی است.

راندمان بالا

با ساخت دستگاه جوش اینورتر شاهد راندمان حدود ۸۰-۹۰٪ هستیم درحالی‌که دستگاه جوش معمولی دارای راندمان قابل‌ توجهی پایین‌تر از حدود ۵۰٪ هستند و از طریق اتلاف گرما مقدار قابل‌توجهی از انرژی را از دست می‌دهند.

بدون قطعی و پایداری جریان

دستگاه‌های جوشکاری عادی و قدیمی نوسانات ولتاژ و جریان زیادی را تحمل می‌کنند. این موضوع باعث می‌شود حین کار با آنها، دستگاه به دفعات از حرکت بایستد. اما جوشکار اینورتر ضد تداخل است و به دلیل فناوری پیچیده و جدیدش مقدار این قطعی‌ها را به صفر رسانده است و از ایجاد مشکل در خروجی کار جلوگیری می‌کند.

افزایش سرعت کار

فناوری به کار رفته در دستگاه جوش اینورتر، باعث می‌شود سرعت انجام فرآیند جوشکاری افزایش پیدا کند. این موضوع در واقع به این دلیل است که اینورترها با سرعت بیشتری الکترود را به نقطه ذوب می‌رسانند و در مدت زمان کمتری اجازه آغاز فرآیند جوشکاری را می‌دهند

سرمایه گذاری موثر در آینده

وقتی صحبت از قیمت به میان می‌آید، جوشکاری ترانسفورماتور در اولویت است. اما در دراز مدت، یک دستگاه جوش اینورتر می‌تواند کمی از پول شما را پس انداز کند. در واقع در دراز مدت به دلیل کاهش هزینه‌های برق، کیفیت خروجی کار، هزینه‌های نگهداری و… بازدهی مالی استفاده از دستگاه اینورتر به صرفه‌تر است.

 

نکات ایمنی در جوشکاری

  • لازم به ذکر است پرتوهای ایجاد شده در نتیجه ذوب شدن الکترود برای چشم ها مضر بوده و باعث آسیب دیدگی چشم ها و سوختگی پوست می‌شود. پس در زمان کار با دستگاه حتما ازماسک جوشکاری و لباس مخصوص استفاده کنید.
  • گاز و دود ناشی از سوختن لایه روی الکترود می‌تواند باعث ایجاد مشکلات تنفسی شود پس در محیط ها و کارگاه های کوچک بدون هواکش از این دستگاه استفاده نکنید.
  • در هنگام جوشکاری، در واقع یک مدار برقی ایجاد می شود که دارای جریان الکتریکی بسیاری است. اگر به صورت سهوی این مدار لمس شود می تواند باعث شوک الکتریکی و در برخی مواقع مرگ شود. پس در هنگام جوشکاری استفاده ازدستکش ایمنی نباید فراموش شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *